Omgeving ontdekken

Reserveer nu

Omgeving Calonge

De gemeente Calonge bestaat uit het middeleeuwse stadje Calonge met in het centrum het kasteel en uit Sant Antoni de Calonge aan het strand. Het is gelegen in de comarca van de Baix Empordà in Catalonië, Spanje. De stad is gebouwd langs de rotsachtige kustlijn van Noord-Spanje. Er is een boulevard die veel naburige steden met elkaar verbindt zoals Platja d’Aro, Palamós en Saint Feliu.


Dorpen in de buurt
Vanuit Calonge kun je veel kanten op. Meestal ben je in 15 minuten in de andere dorpen of heerlijk op een van de verschillende stranden gelegen aan de Costa Brava

Calonge 

Calonge ligt in het hart van de Costa Brava. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn die van Gerona, op 38 kilometer en die van Barcelona op 120 kilometer.
De gemeente heeft 10.000 lokale inwoners en in de zomer komen er duizenden bezoekers van over
heel Noord-Europa naar deze streek.
U kunt er genieten van een typisch middellands-zeeklimaat met gemiddelde temperaturen net boven de 30 graden Celsius in de zomermaanden waarbij Calonge, door haar ligging, omringd door een bergkam, beschikt over een soort micro-klimaat. Hier schijnt de zon vaker dan in de directe omgeving.
Het meest populaire strand, “Sant Antoni” ligt vlak in het centrum en neemt een derde van de lokale baai in beslag. De mooie beboomde promenade is heel breed en biedt bezoekers alle denkbare faciliteiten.
Zuidwaarts, gescheiden door de “Riera de Calonge”, vindt u het uitgestrekte, stads-strand van “Torre Valentina”. Daarnaast begint één van de mooiste wandelpaden van Calonge. De promenade loopt parallel met de Middellandse Zee en kronkelt door spectaculaire dennenbossen en prachtige stranden.
Een echte topper is de “Cala de Roques Planes”, waarvan de bijzonder gladde rotsen gevormd zijn door duizenden jaren erosie.
Naar het einde van de wandeling toe, bereikt u de spectaculaire rotsvorming, bekend als “Cap Roig”; bestaande uit voornamelijk veldspaat kristallen die het haar kenmerkende rode kleur geven.
Een wandeling door het oude stadsgedeelte van Calonge is ook een aanrader. Dit ligt op 4 kilometer landinwaarts en u ervaart daar de authentieke lokale tradities en gewoontes .

Palamós 

Palamós is een havenstad waar vele schepen hun ligplaats hebben en tevens talloze vissersboten vandaan vertrekken op weg naar een nieuwe vangst verse vis. Het is dan ook een leuke activiteit om de haven eens verder te verkennen. Wandel tussen de boten door, gooi een hengel uit in het water en oefen zelf met vissen of ga naar het museum over de geschiedenis van de haven. Een absolute aanrader is om een bezoekje te brengen aan de vis-afslag, welke dagelijks om 17.00 uur start in de grote hal. Hier vindt je de typische Spaanse marktcultuur terug en halen bewoners en restauranteigenaren hun verse vis voor het menu. Dus als je behoefte hebt aan een vers stukje zalm voor de barbecue of lekkere gamba’s voor bij je tapas dan is dit de plek om ze te halen.

Platja d’Aro

Het stadje Platja D’Aro ligt op ca. 10 kilometer. 
Platja D’Aro heeft een bevolking van 10.000 mensen en in de zomermaanden, worden dat er meer dan 90.000.
Het stadscentrum, perfect verbonden met de belangrijkste wegen, heeft een groot aanbod aan toeristische voorzieningen, een grote verscheidenheid aan winkels en trendy zaken en heel veel bars en restaurants om uit te kiezen.
Platja D’Aro is erg populair door de grote verscheidenheid aan entertainment en vrije-tijdsactiviteiten, het hele jaar door.
Het meest populaire strand is ongetwijfeld “Playa Grande” en meet langer dan 2 kilometer. Dit is een uitgestrekt zandstrand langs een lange dijk waarop talloze bars en restaurants te vinden zijn.
In het westen van het strand ligt de jachtclub van Platja D’Aro, één van de modernste en meest onderscheiden jachthavens van de Costa Brava.
Op enkele kilometers hiervan verwijderd, is er de niet te missen baai van “Sa Conca”, dat een mengeling is van de pracht van de omringende natuur en het diepblauwe zeewater.
Op de rechterkant van de baai, kunt u genieten van een wandeling langs de natuurlijke paden die langs de zee lopen en waar er spectaculaire villa’s te bewonderen zijn die uitkijken op de rustige Middellandse Zee

Sant Feliu de Guixols

Sant Feliu mag dan tussen twee van de meest toeristische bestemmingen aan de Costa Brava (Lloret de Mar en Platja d’Aro) liggen, het voelt als een totaal andere wereld. Zonder all-inclusive hotels, pretparken of kidsclub. Hier zijn restaurants al generaties in de familie, blijven de hotels bewust kleinschalig en is de natuur publiekstrekker numero uno.
Sant Feliu de Guixols is een stadje met een combinatie van oude en nieuwe gebouwen. Net als Barcelona is er een “Rambla”, een voetgangersweg die vanaf de zee richting het centrum loopt. Een stuk korter en rustiger, dat wel.

Onze aanbevelingen

Altijd handig om de omgeving alvast een beetje te verkennen!

Het strand van Sant Feliu de Guixols

Een prachtig strand aan de kust van Sant Feliu.
10 minuten rijden
Het strand

Wijn proeven

Het huis ligt in Calonge en midden in de Emporda, een van de wijnstreken van Spanje, bekend om zijn bijzondere wijnen door de invloed van het klimaat, de wind en de zee. 
Clos d’Agon

Winkels Castell-Platja d’Aro

Platja d’Aro heeft prachtige winkels en heerlijke restaurants.
10 minuten rijden
Meer weten

Restaurant Can Roquet

Een van de beste restaurants in de omgeving. Het is een restaurant gelegen op een prachtig locatie en de keuken is fantastisch. 20 minuten rijden.
Can Roquet